От Министерството на отбраната съобщиха, че от учебен полигон Ново село

...
От Министерството на отбраната съобщиха, че от учебен полигон Ново село
Коментари Харесай

От учебен полигон „Ново село“ към Гърция се транспортират бойни машини на пехотата


От Министерството на защитата оповестиха, че от образователен полигон " Ново село " към Гърция се придвижва автоколона, с която се транспортират бойни машини на пехотата.

Ето какво написа в изказването: 

" Във връзка с постъпили въпроси за напредване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви осведомяваме, че през днешния ден, 7 март, от образователен полигон " Ново село " към Гърция се придвижва автоколона, с която се транспортират бойни машини на пехотата.

Придвижването е по отношение на ротация на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати, което взе участие в съвместната-българо-американска подготовка " Joint Training " на образователния полигон " Ново село ".
 
Припомняме, че взаимната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

В " Joint Training "   вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР